fbpx
Lidhu me Ne!

Lajme

Zyrtarisht fillon fushata parazgjedhore

Publikuar

Megjithëse jo zyrtarisht, partitë politike e kanë filluar që para disa ditësh, të mërkurën (sot) ka nisur zyrtarisht fushata zgjedhore për zgjedhjet nacionale në Kosovë, që do të mbahen më 14 shkurt 2021. Në këto zgjedhje të drejtë vote kanë mbi 1.7 milionë qytetarë, listë kjo e certifikuar nga ana e Komisionit Qendror të Zgjedhjeve.
Për dallim nga zgjedhjet e fundit të viti 2019, në këtë vit, lista e votuesve do të jetë me e vogël për 143 mijë votues, meqë është pastrimi i listave nga personat e vdekur dhe nga ata me dokumente të UNMIK-ut.
Ndërsa të drejt vote të qytetarëve kosovar që jetojnë jashtë vendit kanë 102 mijë votues, listë kjo që është verifikuar nga ana e KQZ-së.

Vazhdo më shumë