fbpx
Lidhu me Ne!

Rajon

Vendimi përfundimtar për ‘Kasapin e Bosnjës’ (Video)

Mlladiq ishte autori kryesor i krimeve të luftës së Bosnjës në vitet 1990. Familjarët e viktimave dhe të mbijetuarit e masakrave të tij atë e quan “Kasapi i Bosnjës”

Publikuar

Një Gjykatë e Kombeve të Bashkuara në Hagë, pritet që më 8 qershor (e martë), të japë vendimin përfundimtar për ish-shefin e ushtrisë serbe në Bosnje dhe Hercegovinë, Ratko Mlladiq, i cili kishte apeluar dënimin për gjenocid.

Në vitin 2017, Mlladiq u dënua për rolin e tij në mizoritë më të këqija në Evropë që nga fundi i Luftës së Dytë Botërore.

Mlladiq ishte autori kryesor i krimeve të luftës së Bosnjës në vitet 1990. Familjarët e viktimave dhe të mbijetuarit e masakrave të tij atë e quan “Kasapi i Bosnjës”

Vazhdo më shumë

Tipografi.info, është medie e pavarur që synon avancimin e lirisë se shprehjes, pa ia cenuar të drejtat askujt! Tipografi.info përmes raportimi të tij do të kujdeset që të promovojë vlerat dhe institucionet demokratike dhe të avancoje të drejtat e njeriut. Portali tipografi.info, menaxhohet nga "AP+" sh.p.k., rr. Xheladin Hana, Prishtinë, Kosovë. Kontakt: info@tipografi.info | 044 000 E krijuar nga DBC me shumë 2021