fbpx
Lidhu me Ne!

Ekonomi

Trepça, pjesë e dialogut? Ja çka thotë Mustafa

Sa iu përket pretendimeve për prona, Mustafa ka thënë se për këtë çështje duhet drejtuar Dhomës Speciale.

Publikuar

Profesori i ekonomisë, Muhamet Mustafa, i cili është angazhuar në grupin e ekspertëve të Kosovës për dialogun me Serbinë, ka thënë për gazetën “Epoka e re” se çështja e “Trepçës” assesi nuk do të diskutohet në Bruksel. “Çështja e ‘Trepçës’ fare nuk do të duhej të diskutohej.

Pronat që kanë ngelur atje janë çështje e gjykatave, sepse edhe Serbia edhe vendet e tjera kanë pretenduar që kanë prona në Kosovë në saje të ndërtimit të mëparshëm”, ka thënë Mustafa.

Sa iu përket pretendimeve për prona, Mustafa ka thënë se për këtë çështje duhet drejtuar Dhomës Speciale.

“Të gjitha pronat këtu privatizohen dhe nëse dikush ka kërkesa specifike, atëherë paraqiten në Dhomën Speciale në Gjykatë Supreme, pra ose nga përfaqësuesit e firmave që pretendojnë se kanë prona ose nga Agjencia Kosovare e Privatizimit, që duhet t’i kenë të drejtat tona”, u shpreh Mustafa.

Në këtë bisedë për gazetën “Epoka e re”, ai ka folur edhe për çështjen e Ujmanit. “Çështja e Ujmanit si është nënshkruar marrëveshja në Uashington ka të bëjë me konventat ndërkombëtare. Kur një pjesë e liqenit shtrihet edhe në pjesën e shtetit tjetër atëherë në këto raste janë konventat ndërkombëtare. Unë kam këtë qëndrim”, u shpreh Mustafa.

Ai ka folur edhe për çështjen e energjisë në veri dhe për operimin e inspektorëve të ATK-së në pjesën veriore. “Çështja e rrymës në veri është çështje politike e që duhet të zgjidhet tani. Çështja e ATK-së është në kompetencë të shtetit që të hyjë atje dhe shteti duhet të organizohet për këtë”, ka thënë Mustafa.

Vazhdo më shumë

Tipografi.info, është medie e pavarur që synon avancimin e lirisë se shprehjes, pa ia cenuar të drejtat askujt! Tipografi.info përmes raportimi të tij do të kujdeset që të promovojë vlerat dhe institucionet demokratike dhe të avancoje të drejtat e njeriut. Portali tipografi.info, menaxhohet nga "AP+" sh.p.k., rr. Xheladin Hana, Prishtinë, Kosovë. Kontakt: [email protected] | 044 000 E krijuar nga DBC me shumë 2021