fbpx
Lidhu me Ne!

Lajme

Ta jetosh komunizmin, segregimin, luftën dhe pavarësinë (Video)

Ky ishte vetëm fillimi i një dekade të vështirë…

Publikuar

Më 28 qershor 1989, dhjetëra –mijëra serbë, u mblodhën në periferi të Prishtinës, për të dëgjuar një fjali nacionalist të liderit të atëhershëm serb, Sllobodan Millosheviq.

Jahja Prestreshi, një mësues nga fshati Mazgit në periferi të Prishtinës, ishte duke dhënë mësim në një nga shkollat e Obliqit, kur policia serbe e largoi atë nga puna në vitin 1990.

Ky ishte vetëm fillimi i një dekade të vështirë për Prestreshin, i cili jetoi në dekadën e segregimit që kulmoi me luftën e përgjakshme të Kosovës, në fund të viteve të 90-ta, në të cilën u vranë rreth 13.500 persona.

Radio Tipografi

Hapësir reklamuese

Facebook