fbpx
Lidhu me Ne!

Lajme

Sonte bëhet ndërrim i orës

Orari i udhëtimit të verës do të na shoqërojë deri 31 tetorin e ardhshëm, kur ne do ta kthejmë orën prapa dhe do të kthehemi në orën e dimrit.

Publikuar

Natën midis të shtunës 27 mars dhe të dielës 28 mars, në orën dy në mëngjesit, akrepat e orës do të duhet t’i lëvizim 60 minuta përpara duke e çuar orën në 3:00 Ora verore do të na japë shumë më shumë dritë në mbrëmje.

Orari i udhëtimit të verës do të na shoqërojë deri 31 tetorin e ardhshëm, kur ne do ta kthejmë orën prapa dhe do të kthehemi në orën e dimrit.

Asgjë nuk ndryshon në vendin tonë, pavarësisht nga fakti se Parlamenti Evropian miratoi propozimin për heqjen e ndërrimit sezonal në kohën e verës duke filluar nga viti 2021.Italia në fakt ka paraqitur një kërkesë zyrtare në Bruksel për të mbajtur të dyja orët.

Nga fundi i marsit deri në fund të tetorit, ora verore do të jetë në fuqi në format që kemi njohur që nga viti 1996. Ideja për ndryshimin e orës u hodh nga Benjamin Franklin me qëllimin e ruajtjes së energjisë.

Radio Tipografi

Hapësir reklamuese

Facebook