fbpx
Lidhu me Ne!

Lajme

Shpërfaqja e problemeve të brendshme para OKB-së, është gabim, thotë Emini

Kur je përballë Serbisë dhe Rusisë dhe ke interesa nacionale, politika e brendshme duhet të shkëputet

Publikuar

Donika Emini, analiste nga Prishtina ka thënë së fjalimi i ministres së Jashtme të Kosovës, Donika Gervalla, në KS të OKB-së, kur flet për gatishmërinë e Prishtinës për të nisur një epokë të re përpara në marrëdhëniet me Serbinë, ishte i fuqishëm, ndërkohë që nuk ishte në këtë frymë pjesa e fjalimit ku akuzohet opozita kosovare, meqë sipas Eminit, kur je përballë Serbisë dhe Rusisë dhe ke interesa nacionale, politika e brendshme duhet të shkëputet.

“Prishtina është gati të nisë epokë të re në marrëdhëniet me Serbinë, pasi të pranojë krimet dhe të paguajë çmimin për mizoritë e saj”.Këtë fjalim analistja Emini e quajti të fuqishëm, por nënvizoi se në Kosovë dokumentimi i krimeve të luftës është inekzistent.

“Ishte një fjalim i pritshëm. Ishte një fjalim i fuqishëm në raport me Serbinë, por duhet të jetë krah për krah me veprimet brenda Kosovës, në raport me krimet e luftës së Serbisë në Kosovës. Dokumentimi i krimeve të lutës ka qenë jo-ekzistent”, u shpreh ajo.

“Shumë pak është bërë nga Kosova për ta bërë Serinë përgjegjëse në këtë drejtim”, shtoi ajo. Ajo tha më se në këtë fjalim duhet të ishin shmangur akuzat për opozitën në Kosovë.

“Ishte një gjë që mund ta kishte evituar, kjo narrativa e fushatës parazgjedhore, duke thënë vazhdimisht se Kosova është lehtësuar nga krimi dhe korrupsioni me qeverinë e re, është një gabim. Kur je përballë Serbisë dhe Rusisë dhe ke interesa nacionale, politika e brendshme duhet të shkëputet”, përfundoi ajo.

Vazhdo më shumë