fbpx
Lidhu me Ne!

Shëndeti

SHBA heq pezullimin për vaksinën Johnson & Johnson, por…

Vaksina do të mund të përdoret për personat mbi 18 vjec dhe sipas këtij vendimi, të paktën 10 milion doza të vaksinës J&J, të dërguara nga fabrika e kompanisë në Hollandë, mund të aplikohen menjëherë në SHBA.

Publikuar

Rregullatorët shëndetësorë në SHBA ka vendosur që të heqë pezullimin 11 ditor për vaksinën kundër Covid Johnson & Johnson (J&J), por do të shtojnë një etiketë paralajmëruese rreth potencialit për mpiksje të rralla të gjakut, raporton BBC.

Vaksina do të mund të përdoret për personat mbi 18 vjec dhe sipas këtij vendimi, të paktën 10 milion doza të vaksinës J&J, të dërguara nga fabrika e kompanisë në Hollandë, mund të aplikohen menjëherë në SHBA.

Qendra për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (CDC) më parë miratoi rifillimin e aplikimit të kësaj vaksine në SHBA.

Këtë javë, rregullatori i barnave  në Evropë gjithashtu përfundoi kufizimet për vaksinën J&J.

Rregullatorët evropianë këtë muaj gjithashtu zbuluan lidhjen e mpiksjes së gjakut nga AstraZeneca, por zbuluan gjithashtu se përfitimet e ilaçit tejkalonin çdo rrezik.

Vazhdo më shumë

Tipografi.info, është medie e pavarur që synon avancimin e lirisë se shprehjes, pa ia cenuar të drejtat askujt! Tipografi.info përmes raportimi të tij do të kujdeset që të promovojë vlerat dhe institucionet demokratike dhe të avancoje të drejtat e njeriut. Portali tipografi.info, menaxhohet nga "AP+" sh.p.k., rr. Xheladin Hana, Prishtinë, Kosovë. Kontakt: info@tipografi.info | 044 000 E krijuar nga DBC me shumë 2021