fbpx
Lidhu me Ne!

Kuriozitete

Sa rritet shpenzimi i karburantit, nëse i vendosim 100 kg shtesë në veturë?

Kur shihni një dritë të kuqe në një semafor, hiqni këmbën nga “gazi” dhe afrohuni ngadalë semaforit. Mos e shtrydhni pedalin deri në momentin e fundit dhe më pas të frenoni fort.

Publikuar

Organizata gjermane që merret me certifikimin dhe inspektimet, dha disa këshilla interesante mbi drejtimin efikas të karburantit. Disa i njihni, e disa jo.

Karburanti kursehet në një shpejtësi më të lartë se 100 km/orë.

Gjithashtu, shumë shoferë duhet të qëndrojnë me një shpejtësi më të ulët, por tashmë me 50 km / orë mund të jeni në marshin e katërt, në varësi të raporteve të ingranazheve dhe llojit të motorit (turbodiesel, turbo benzinë ​​…), ndoshta edhe në të pestin.

Transmetuesit e rinj automatikë optimizojnë ingranazhet, por me manualin do të duhet të zgjidhni.

Kur shihni një dritë të kuqe në një semafor, hiqni këmbën nga “gazi” dhe afrohuni ngadalë semaforit. Mos e shtrydhni pedalin deri në momentin e fundit dhe më pas të frenoni fort.

Mos vozisni më shpejt se 130 km / orë në autostradë, jo vetëm për shkak të kufizimit ligjor. Shpesh, për shkak të natyrës së trafikut, frenimit dhe nxitimit të vazhdueshëm, fitimi i kohës është minimal, dhe konsumi i karburantit rritet.

Hiqni qafe gjërat e panevojshme, gjegjësisht gjërat në veturë që rrisin peshën. Një shtesë prej 100 kilogramësh në automjet rrit konsumin me 0.3 litra në 100 km, shkruan Telegrafi.

Së fundi, duhet të dini se gomat 0.2 bar shumë të fryra rrisin konsumin e karburantit me 10%

Radio Tipografi

Hapësir reklamuese

Facebook