fbpx
Lidhu me Ne!

Lajme

Refuzohen edhe 16 mijë e 288 zarfe me fletëvotime të ardhura nga jashtë

Publikuar

Zëdhënësi Komisionit Qendrore të Zgjedhjeve, Valmir Elezi ka konfirmuar për Tipografin se  janë hapur 34 mijë e 2 pako të supozuara me fletëvotime, të ardhura nga jashtë, prej nga janë aprovuara 41 mijë e 280 zarfe me fletëvotime dhe 16 mijë e 288 zarfe të refuzuara.

Sipas tij, refuzimi i zarfeve ka ardhur kryesisht për shkak se janë dërguar nga persona që nuk janë regjistruar si votues jashtë Kosovës; nga persona që nuk kanë arritur të regjistrohen si votues jashtë Kosovës gjatë periudhës së aplikimit sepse nuk kanë dëshmuar kriteret ligjore; nga persona që kanë dërguar fletëvotime nga dy herë, nga persona të pa identifikuar si dhe nga persona të cilët kanë bashkangjitur dokumente jovalide për identifikim

“7 mijë e 281 zarfe janë dërguar nga persona që nuk janë të regjistruar si votues jashtë Kosovës;  5 mijë e 192 zarfe janë dërguar nga persona që nuk kanë arritur të regjistrohen si votues jashtë Kosovës gjatë periudhës së aplikimit sepse nuk kanë dëshmuar kriteret ligjore; 1 mijë e 126 votues kanë dërguar fletëvotime nga dy herë; 2 mijë e 17 zarfe të dërguara nga votues të paidentifikuar (votim grupor); 672 zarfe të dërguara nga votues të cilët kanë bashkangjitur dokumente jovalide për identifikim”, ka thënë Elezi për Tipografin./tg/

Vazhdo më shumë

Tipografi.info, është medie e pavarur që synon avancimin e lirisë se shprehjes, pa ia cenuar të drejtat askujt! Tipografi.info përmes raportimi të tij do të kujdeset që të promovojë vlerat dhe institucionet demokratike dhe të avancoje të drejtat e njeriut. Portali tipografi.info, menaxhohet nga "AP+" sh.p.k., rr. Xheladin Hana, Prishtinë, Kosovë. Kontakt: info@tipografi.info | 044 000 E krijuar nga DBC me shumë 2021