fbpx
Lidhu me Ne!

Lajme

Rasti i gylenistëve – PSRK, ngritë aktakuzat e para

Publikuar

Prokuroria Speciale e Republikës së Kosovës, ka ngritur aktakuzë në Gjykatën Themelore në Prishtinë – Departamenti Special, kundër të pandehurve me iniciale D.G, V.K, dhe Rr.S. për veprën penale “Keqpërdorimi i pozitës apo autoritetit zyrtar dhe “Privimi i kundërligjshëm i lirisë”, ka njoftuar PSK.

Sipas njoftimit, aktakuza është ngritur për shkak se është vërtetuar dyshimi i bazuar mirë, se të pandehurit D.G, V.K, kanë veprën penale “Keqpërdorimi i pozitës apo autoritetit zyrtar.

Nderkaq, nga ajo që po raportohet në media, aktakuza ka të bëjë me rastin e deportimit të shtetasve turq, nga autoritetet kosovare, nderkohë, thuhet se njeri nder të akuzuarit është ish shefi i AKI-së, Driton Gashi. Një lajm i tillë nuk është e konfirmuar nga autoritetet përkatese.

Ndërkaq, i pandehuri Rr.S, ka kryer veprën penale, “Keqpërdorimi i pozitës apo autoritetit zyrtar” nga neni 422 paragrafi 1 dhe veprën penale “Privimi i kundërligjshëm i lirisë” nga neni 196 paragrafi 1 lidhur me paragrafin 3 të Kodit Penal të Republikës së Kosovës.

Prokuroria Speciale e Republikës së Kosovës, në aktakuzë ka propozuar që pas administrimit të të gjitha provave në shqyrtim gjyqësor, të pandehurit t’i shpall fajtorë për veprat penale që u vihen në barrë dhe t’i dënoj sipas ligjit. /tg/

Vazhdo më shumë