fbpx
Lidhu me Ne!

Lajme

PZAP i ka pranuar 15 ankesa

Publikuar

Në Panelin Zgjedhor për Ankesa dhe Parashtresa janë dorëzuar 15 ankesa nga kandidatët e subjekteve politike pas shpalljes së rezultatit përfundimtar nga Komisioni Qendror i Zgjedhjeve.

Mul Desku, nga ky institucion ka thënë së janë kryesisht për mospërputhjen e rezultatit.

Ai ka thënë së nga koha e shpalljes se rezultateve përfundimtare te Zgjedhjeve nga KQZ-ja e deri me tani PZAP-i ka pranuar 15 apele te cilat i kane paraqitur kandidatë të subjekteve politike.

“Apelet janë paraqitur kundër këtyre rezultateve për shkak të mospërputhjes së rezultateve. Afati për paraqitjen e apeleve kundër këtyre rezultateve është 24 orë nga momenti i shpalljes së tyre”, ka thënë a

Sipas Ligjit, PZAP duhet të marrë vendime lidhur me këto apele brenda 72 orëve.

Pas PZAP, subjektet politike mund të dorëzojnë ankesa edhe në Gjykatë Supreme.

 

 

Vazhdo më shumë

Tipografi.info, është medie e pavarur që synon avancimin e lirisë se shprehjes, pa ia cenuar të drejtat askujt! Tipografi.info përmes raportimi të tij do të kujdeset që të promovojë vlerat dhe institucionet demokratike dhe të avancoje të drejtat e njeriut. Portali tipografi.info, menaxhohet nga "AP+" sh.p.k., rr. Xheladin Hana, Prishtinë, Kosovë. Kontakt: info@tipografi.info | 044 000 E krijuar nga DBC me shumë 2021