fbpx
Lidhu me Ne!

Ekonomi

Pjesërisht do të përkrahen sektorët e prekur nga ashpërsimi i masave

Mjetet do të ndahen në fund të muajit prill ose mese largu në fillim të muajit maj

Publikuar

Kryetari i Odes Ekonomike të Kosovës, Berat Rukiq, ka thënë së janë dakorduar më Qeverinë e Kosovës që sektorët që po preken nga ashpërsimi i masave anti Covid 19, do të përkrahen nga Qeveria e Kosovës, përmes formës se subvencionimit në masën 50 për qind të shpenzimeve për paga dhe qira.

Rukiqi përmes një shkrimi në profilin e tij në Facebook ka thënë se mjetet do të ndahen në fund të muajit prill ose mese largu në fillim të muajit maj.

Postimi i plotë i Rukiqit:

Sapo perfunduam nje takim shume permbajtesor me Ministrin Hekuran Murati
U dakorduam, qe per sektoret e ndikuar direkt nga masat e fundit te:
– Subvencionohet 50% e pagave te punetoreve;
– Subvencionohet 50% e shpenzimeve te qirase;
– Mjetet do te ndahen, ne fund te muajit Prill, ose me se largu ne fillim te muajit Maj.
Gjitheashtu do te ndermerren veprime shtese per perkrahje te sektoreve me specifika te veçanta, perfshire sektorin e transportit, pas diskutimeve qe do te zhvillohen me keta sektore.
Falenderojme Ministrin Murati per veprimin e shpejte, ne lehtesimin e gjendjes jo te lehte te sektoreve te ndikuar nga masat e fundit kufizues

Vazhdo më shumë