fbpx
Lidhu me Ne!

Lajme

Osmani nuk siguron votat e mjaftueshme, shkohet në rivotim

Në rrethin e parë të votimit ka marr 69 vota,ndërkohë kundër kandidati Nasuf Bejta ka marr 0 vota.

Publikuar

Vjosa Osmani në rrethin e parë të votimit ka marr 69 vota,ndërkohë kundër kandidati Nasuf Bejta ka marr 0 vota, ndërkohë 12 fletëvotime janë të pavlefshme.

Në vazhdimin e seancës për zgjedhjen e Presidentit, Kuvendi ka arritur të siguroj kuorumin e nevojshëm për të kaluar në raundet e radhës të votimit. Në procesin e votimit kanë marr pjesë 81 deputet.

Deputetët e Lëvizjes Vetëvendosje dhe ata të Lidhjes Demokratike të Kosovës kanë filluar që të vijnë në seancën plenare.
Kandidatja e Lëvizjes Vetëvendosje për postin e presidentit është Vjosa Osmani, e cila në këtë garë, për kundër kandidat do të ketë Nasuf Bejtën.

Për zgjedhjen e presidentit, në dy votimet e para nevojiten dy të tretat e votave e që i bie 80 vota për të deputetëve.

Vazhdo më shumë