fbpx
Lidhu me Ne!

Lajme

Osmani: Kosova zyrtarizoi qëndrimin karshi gjenocidit serb

“Tmerri që ka përjetuar një popull i tërë në Bosnje dhe Hercegovinë, e më pas edhe në Kosovë, të dyja viktima të regjimit gjenocidal serb, duhet t’i thërrasë ndërgjegjes njerëzore që synime të tilla shfarosëse të mos lejohen më në të ardhmen, e mbi të gjitha që të ketë drejtësi për krimet e regjimit të Millosheviqi

Publikuar

Presidentja e Kosovës, Vjosa Osmani tha se me miratimin e rezolutës, Kosova zyrtarizoi qëndrimin karshi gjenocidit serb ndaj qytetarëve boshnjakë.

Ajo bëri thirrje që edhe shtetet e tjera të miratojnë rezoluta të ngjajshme.

“Tmerri që ka përjetuar një popull i tërë në Bosnje dhe Hercegovinë, e më pas edhe në Kosovë, të dyja viktima të regjimit gjenocidal serb, duhet t’i thërrasë ndërgjegjes njerëzore që synime të tilla shfarosëse të mos lejohen më në të ardhmen, e mbi të gjitha që të ketë drejtësi për krimet e regjimit të Millosheviqi”, tha Osmani.

Me këtë rezolutë Kuvendi e zyrtarizoi qëndrimin e institucioneve dhe të popullit të Kosovës karshi gjenocidit serb ndaj qytetarëve boshnjakë të Srebrenicës. Për më tepër, nëpërmjet kësaj Rezolute, dënohet mohimi i qëllimshëm e publik i krimit të gjenocidit.

Radio Tipografi

Hapësir reklamuese

Facebook