fbpx
Lidhu me Ne!

Lajme

Numri i lindjeve shënon rënie

Publikuar

Gjatë vitit që kaluan në Kosovë numri i foshnjave që kanë ardhur në jetë është 18 mijë e 186 foshnjë, prej tyre 9452 janë meshkuj dhe 8734 janë femra. Këto të dhëna janë publikuar nga Agjencia e Statistikave të Kosovës, në buletin tremujor për vitin 2020, i publikuar në janar të vitit 2021.

Krahasuar më një vite me herët shohim një rënie të lindjeve për  3856 foshnje. Po ashtu sipas të dhënave të Agjencisë së Statistikave të Kosovës, gjatë vitit 2020 numri i foshnjave që kanë vdekur në nivel vendi është 90, që krahasuar me vitin paraprak është për 20 për qind me pak.

 

Vazhdo më shumë

Radio Tipografi

Hapësir reklamuese

Facebook

Tipografi.info, është medie e pavarur që synon avancimin e lirisë se shprehjes, pa ia cenuar të drejtat askujt! Tipografi.info përmes raportimi të tij do të kujdeset që të promovojë vlerat dhe institucionet demokratike dhe të avancoje të drejtat e njeriut. Portali tipografi.info, menaxhohet nga "AP+" sh.p.k., rr. Xheladin Hana, Prishtinë, Kosovë. Kontakt: info@tipografi.info | 044 000 E krijuar nga DBC me shumë 2021