fbpx
Lidhu me Ne!

Lajme

Një pjesë e madhe e Kosovës do të mbetet pa energji elektrike

Publikuar

Punimet në rrjet, siç ka njoftuar KEDS, do të bëjë që një pjesë e madhe e Kosovës të mbetet energji elektrike.

Njoftimi i plotë i KEDS:

20.02.2021

Prishtinë

1.

Në TS 35/10kV Fushë- Kosova II do të ndërprehet:

Dalja 10KV Miradi e Epërme (Kodi: 15018019) prej orës 10:30 – 11:00 dhe nga ora 15:00 -15:30

Vendet: Miradi e Epërme.

TS 10/04KV Miradi e Epërme Xhamia (Kodi: 15018019036) prej orës 10:30 deri në ora 15:30

Vendet: TS Miradi e Epërme- Xhamia

Arsyeja: Ndërrimi i ormanit të tensionit të ulët në NS Miradi e Epërme te Xhamia.

2.

Në TS 110/35/10kV Palaj do të ndërprehet:

Dalja 10KV Palaj (Kodi: 18024001) prej orës 09:00 deri në ora 13:00.

Vendet: Mulliri Palaj, Hade-Miniera, Hade, Hamidi, Lajthishtë, Kulla Sibovc, Sibovc te Kangjelët, Sibovc te Kelmendët, Shipitullë, Grabovci, Tr private te Mjekiqi, Bivolak te Saraqët, Plemetin-Xhemnicët dhe konsumatorët e fshatit Sibovc.

Arsyeja: Montimi i ndarësit linjor 10kV.

Pejë

1.

Në TS 110/10kV Deçani do të ndërprehet:

Dalja 10kV Strellci (Kodi 53000004) nga ora 10:00 deri në 12:00

Vendet: Isniq, Lebushë, Strellc i Epër dhe Strellc i Ulët.

Arsyeja: Ndërrimi i transformatorit të mbingarkuar.

Gjilan

1.

Nga TS 35/10 kV Gjilani II do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Kufca (Kodi: 60061006) prej orës 11:00 deri ne ora 14:30

Vendet: Kufcë, Stanishor, Mellc, Strazhë, Kosmatë, Dragancë, Manastir, Mozgovë, Makreshi i Ulët dhe i Epërm dhe Draganci i Vjetër.

Arsyeja: Ndërrimi i transformatorit të mbingarkuar.

Prizren

1.

TS 110/35/10 kV Prizreni 1 do të ndërprehet:

Dalja 10kV Bodrumi (Kodi: 30000014) prej orës 10:30 deri në ora 14:30

Vendet: Atmaxha, Nasheci I, Nasheci II, Mazrek, Kojushë, Nashec, Gurshite, Gjonaj I, Gjonaj II, Gjonaj III dhe Zym.

Arsyeja: Ndërrimi i transformatorit 10/0.4 të mbingarkuar NS Zym te Posta dhe NS Gjonaj VI.

2.

Nga TS 110/35/10 kV Prizreni 1 do të ndërprehet:

LP 10kV Rahoveci (kodi: 30000015) prej 10:30 deri në ora 14:30

Vendet: Euro Graniti, Atmaxha I, Atmaxha II, Tupeci I, Tupeci II, Tupeci III, Landovica, Tulltorja I dhe Tulltorja II.

Arsyeja: Ndërrimi i transformatorit 10/0.4 të mbingarkuar NS Tupeci 1 dhe Landovicë te ura dhe NS Beteja e Pashtrikut ( tranziti).

21.02.2021

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Mitrovicë

1.

Në TS 110/10 kV Vushtrria 2 do të ndërprehet:

Dalja 10kV Novolani (Kodi: 73000005) prej orës 11:00 deri në ora 13:00.

Vendet: Një pjesë e Bukoshit, Novolani, Kolla, Vërnica, Rezniku, Shallci, Druvari dhe Mihaliqi.

Arsyeja: Bartja e Rrjetit 10kV dhe 0.4kV në shtyllat e reja të betonit.

Ferizaj

1.

Në TS 35/10kV Shtime do të ndërprehet:

Degëzimi 10 kV (Kodi: 41046004051, 053, 054, 055, 057, 056, 110, 093) prej orës 09:00 deri në ora 14:00

Vendet: Mermeri Comerc, Ranca, Topilla 1-2-3, Llanishta, Devetaku, TS Bageri dhe Reshanët Graiqevc.

Arsyeja: Ndërrimi i konzollave të dëmtuara dhe një pjesë- pastrim traseje.

21.02.2021

Punime nga pala e tretë

Prishtinë

1.

TS 110/10(20)kV Prishtina 7 do të ndërprehet:

Nga Dalja 10kV J35 Veterniku II – Degëzimi Fati IM -10kV (kodi:19000035121, 123, 122, 011, 013, 016, 020, 028, 029, 097, 098, 099, 100, 101, 105, 153, 247, 003, 004, 156, 161, 164, 237, 039, 042, 044, 045, 047, 048, 137, 012, 043, 049, 104, 108, 109, 113, 120, 129, 138, 146, 159, 162, 163, 240, 241, 245, 248, 249, 264) prej orës 09:00 – 10:00.

Vendet: Veterrniku, Valoni Petrol, Banesat, rruga përgjatë Magjistrales Prishtinë – Ferizaj, Furra Kobake, Mer Com dhe Pezho.

Arsyeja: Eleiminohet linja 10kV dhe energjizohet trafostacioni i ri sipas pëlqimit elektyro-energjetik.

22.02.2021

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Gjakovë

1.

Në TS 110/10(20)kV Gjakova 2 do të ndërprehet:

Dalja 10kV Elektrom-Deva (kodi: 81000003) prej orës 10:00 deri në ora 12:00

Vendet: Abdurrahim Buza, Aleksandër Moisiu, Anton Qeta, Asim Vokshi, Avni Rrustemi, Bashkim Idrizi, Dëshmorët e Lirisë, Faik Konica, Gjergj Fishta, Ilir Soba, Isa Grezda, Kongresi i Manastirit, Korab Binxhiu (një pjesë), Lidhja e Prizrenit, Mic Sokoli, rr.Migjeni, Orize, Londra, Uashingtoni, Yket e Erenikut dhe Ymer Prizren.

Arsyeja: Ndërrimi i grupeve matëse dhe i transformatorëve matës rrymor të djegur në TS 24.

2.

Në TS 110/35/10 kV Rahoveci do të ndërprehet:

Dalja 10kV Qyteti I (kodi: 82000003) prej orës 10:00 deri në ora 11:00

Vendet: rr.486 Xhelal Hajda-Toni, rr.487 UÇK-së, rr.489 Avdullah Bugari, rr.490 Gëzim Hamza-Piktori, rr.492 Agom Çelaj, rr.493 Hasan Prishtina, rr.495 Dëshmorët e Pashtrikut, rr.496 Mexhit Mustafa, rr.503 Skënder Rexhepi, rr.504 Eshrafedin Kastrati, rr.505 Sadedin Hajda, rr.506 Milaim Krasniqi, rr.508 Xhafer e Samir Nurkasa, rr.509 Gëzim Mullaabazi, rr.510 Bujar Thaqi, rr.511 Migjeni, rr.512 Ali Sokoli, rr.514 Bajram Veliu, rr.516 Vëllezërit Haradinaj, rr.518 Ilmi Morina, rr.524 Kuvendi i Lezhës, rr.525 Kuvendi i Manastirit, rr.532 Bekim Isma, rr.536 Mic Sokoli, rr.Feim e Bedrush Gashi, rr.538 Milaim Morina, rr.539 Haxhi Zeka, rr.541 Dëshmorët e Zatriqit, rr.542 Musë Rahoveci, rr.543 Dalip Behra, rr.544 Shkelzen e Luan Krasniqi, rr.545 Ismail e Besim Gashi dhe 548 rr. Mark Sopjani.

Arsyeja: Rregullimi i kokës së kabllos në TS Rahoveci VI049792946.

Pejë

1.

TS 110/35/10 kV Peja 1 do të ndërprehet:

Dalja 10kV Fabrika e Birrës (kodi: 50054001) prej orës 10:00 deri në ora 14:00

Vendet: Fabrika e Birrës.

Arsyeja: Punimi i kokave kabllovike.

2.

TS 110/10(20)kV Peja 2 do të ndërprehet:

TS 10/04kV Nëntori 2 (kodi: 51000015005) prej orës 09:00 deri në ora 12:00

Vendet: TS 17 Nëntori 2.

Arsyeja: Ndërrimi i transformatorit të mbingarkuar.

3.

TS 110/35/10 kV Peja 1 do të ndërprehet:

TS 10/04kV rr.Hekurudha (kodi: 50000007003) prej orës 10:00 deri në ora 11:00

Vendet: TS te rr.Hekurudha.

Arsyeja: Ndërrimi i transformatorit të mbingarkuar.

22.02.2021

Punime në projekte investive

Prishtinë

1.

Në NS 35/10kV Drenasi do të ndërprehet:

Dalja 10kV Shtrubullova (kodi 16100004) nga ora 09:00 deri në ora 17:00

Vendet: Shtrubullovë, Krajkovë, Domanek, Baicë, Tërdevc dhe Obri.

Arsyeja: Energjizimi i linjës dhe trafostacionit të ri.

22.02.2021

Punime në projekte investive

Ferizaj

1.

TS 110/35/10kV Ferizaj 1 nga dalja 10kV Vëllezërit Gërvalla do të ndërprehet:

Degëzimi 10 kV (kodi: 40000004223, 230, 231, 260, 219, 264, 221, 222, 224, 227, 218, 252, 242, 243, 220, 282, 283) prej orës 09:00 deri në ora 21:00

Vendet: Mekatyp-KS, TS Guri 1, VIVA R.Bajrami, VE-TRO-ISOL AG SH.P.K, TS V. Gërvalla II, Te Xhamia, Eksavatorit, TS Muhabi Berisha, TS Lagjja e Re IV, TS Dogani, 28 Nentori dhe Kadri Zeka.

Arsyeja: Kryerja e termo-lidheseve dhe energjizimi i kabllove të reja, energjizimi i kabllove të reja dhe ndërrimi i kthinës.

22.02.2021

Punime nga palët e treta

Gjakovë

1.

TS 35/10 kV Xërxa do të ndërprehet:

Dalja 10KV Matresi (Kodi: 82081005) prej orës 10:00 deri në ora 13:00.

Vendet: Xëxe, Bellacërkë – kryesisht konsumatorët komercial – bizneset.

Arsyeja: Lidhja e kabllove në dalje dhe hyrje të AS në ormanin e ri të tensionit të ulët.

Punime nga palët e treta

Ferizaj

1.

Nga TS 110/35/10kV Bibaj do të ndërprehet:

NS 35/10kV Shtërpce (kodi 40044) dhe pa tension mbesin të gjitha daljet 10kV dhe 2 dalje 35kV të HC Matkos Group (kodi 400442 dhe 400443) prej orës 07:00 deri ne ora 10:00.

Vendet: Shtërpce dhe një pjesë e fshatit Berevcë, Brezovicë, Jazhincë, Sevcë, Vërbeshticë dhe vikendicat, Fabrika në Shtërpce, Biti e Epërme, Biti e Poshtme, Brod, Drajkovc (një pjesë), Firajë, Gotovushë, Shushicë, Viqë, Narcisi, Molika në Brezovicë dhe Vikendicat në Sharr, Berevcë dhe Brezovicë.

Pa tension mbesin: HC – Brezovicë – Matkos Group dhe HC – Viçë – Matkos Group.

Arsyeja: Vendosja e kozollës në shtyllë metalike.

23.02.2021

Punime në projekte investive

Prishtinë

1.

Në TS 35/10kV Drenasi do të ndërprehet:

TS 10/04 kV Potok te Haxhovit (kodi: 16100005044) prej orës 09:00 deri në ora 17:00

Vendet: Potok te Haxhovitë.

Arsyeja: Kyçje e konsumatorëve në rrjetin e ri.

Ferizaj

1.

TS 35/10kV Ferizaj I nga Dalja 10 kv Drejtimi Emin Duraku do të ndërprehet:

Degëzimi 10 kV (Kodi 40040002010, 030, 033, 209, 005) nga 09:30 deri në ora 16:30

Vendet: Ndërtesa -Naser Hetemi, Gjimnazi, Hyzri Berisha, TS ” E.Duraku -II – ” (Kulla), Vizioni-S” Ndërtesa te Çerdhja.

Arsyeja: Energjizimi i kabllove te reja dhe ndërrimi i kthinës.

Radio Tipografi

Hapësir reklamuese

Facebook