fbpx
Lidhu me Ne!

Lajme

Ngjarjet që iu paraprinë tensioneve në veri

Në këto komuna të banuara kryesisht nga qytetarët serbë, dhanë dorëheqje zyrtarët policorë, kryetarët e komunave si dhe administrata lokale, por edhe prokurorët, gjyqtarët dhe stafi administrativ gjyqësor.

Publikuar

Katër komunat veriore të Kosovës, Mitrovica e Veriut, Zveçani, Zubin Potoku dhe Leposaviqi, kanë mbetur pa përfaqësuesit serbë në institucionet e Kosovës.

Në këto komuna të banuara kryesisht nga qytetarët serbë, dhanë dorëheqje zyrtarët policorë, kryetarët e komunave si dhe administrata lokale, por edhe prokurorët, gjyqtarët dhe stafi administrativ gjyqësor.

Por, çfarë ndikoi në rritjen e tensioneve dhe largimin e serbëve nga institucionet e Kosovës?

Vazhdo më shumë