fbpx
Lidhu me Ne!

Kosovë

Në pritje të telefonatës për vaksinim

Kosova ka nisur të hënën fushatën e imunizimit kundër koronavirusit. Të martën, më 30 mars, janë vaksinuar punëtorët e Klinikës Infektive të Qendrës Klinike Universitare të Kosovës dhe punëtorët shëndetësorë të kujdesit primar dhe më pas do të përfshihen personat e moshuar.

Publikuar

Esat Rama, 72 vjeç nga Prishtina, me padurim pret që të marrë vaksinën kundër sëmundjes COVID-19. Ai nuk është lajmëruar në asnjë nga institucionet shëndetësore, pasi pret thirrje telefonike nga autoritetet.

“Po pres që të më thërrasin në telefon edhe pse nuk e di si e marrin numrin tim të telefonit. Mua asnjëherë në ambulantë (Qendër të Mjekësisë Familjare), kur kam shkuar për vizitë apo kur e kam marr vaksinën sezonale, nuk më është kërkuar numri i telefonit. Por, ata (Ministria e Shëndetësisë) kanë thënë mos të lajmëroheni”, tha Rama.

Kosova ka nisur të hënën fushatën e imunizimit kundër koronavirusit. Të martën, më 30 mars, janë vaksinuar punëtorët e Klinikës Infektive të Qendrës Klinike Universitare të Kosovës dhe punëtorët shëndetësorë të kujdesit primar dhe më pas do të përfshihen personat e moshuar.

Personave të moshuar dhe atyre me sëmundje kronike, Ministria e Shëndetësisë u ka bërë thirrje që të mos shkojnë te salla “1 Tetori” në Prishtinë për vaksinim, pasi ata do të kontaktohen nga njësitë e vaksinimit, që gjenden në çdo komunë për t’u vaksinuar, sipas listave të siguruara nga institucionet e vendit.

Ministria e Shëndetësisë i tha Radios Evropa e Lirë se institucionet shëndetësore, duke filluar nga kujdesi parësor, regjistrojnë grupet me prioritet për vaksinim sepse këta persona të njëjtë regjistrohen po ashtu për të marrë vaksinën kundër gripit sezonal. Gjithashtu, MSH-ja thotë se një numër i personave që kanë sëmundje kronike, janë pacient të rregullt të këtyre qendrave të kujdesit shëndetësor.

Vazhdo më shumë