fbpx
Lidhu me Ne!

Lajme

Në një vend evropian është e ndaluar të drejtosh veturën me xhaketë të dimrit – mund të tingëllojë çmenduri, por bazohet në fakte reale

Dhe dënimi nuk është i vogël. Shoferi për këtë kundërvajtje do të paguajë gjobë prej 200 eurosh.

Publikuar

Nëse po planifikoni një udhëtim të mëtejshëm në Evropë, jini veçanërisht të kujdesshëm në një vend.

Në Spanjë është e ndaluar të drejtosh një automjet me xhaketë dimërore. Mund të tingëllojë çmenduri në fillim, por ky dënim bazohet në fakte reale.

Gjëja e parë dhe më e rëndësishme është që xhaketa e dimrit të frenojë shoferin gjatë drejtimit të automjetit, duke kufizuar lëvizjet dhe duke parandaluar reagimin optimal në situata emergjente. Për të mos thënë që e njëjta gjë vlen edhe për dorezat dhe në Spanjë do të dënoheni edhe nëse vozitni me shall në qafë.

Dhe dënimi nuk është i vogël. Shoferi për këtë kundërvajtje do të paguajë gjobë prej 200 eurosh.

Vitin e kaluar, ADAC njoftoi se një xhaketë dimërore gjatë vozitjes rezulton me një problem tjetër dhe kjo vlen për shoferin, por edhe për të gjithë pasagjerët që përdorin rripin e sigurimit.

Gjegjësisht, një xhaketë e trashë parandalon shtrëngimin optimal të rripit, i cili në një përplasje mund të rrëshqasë më poshtë mbi bark dhe të shkaktojë lëndime në indet e buta, si zorrët, mëlçinë ose shpretkën, madje të çojë në gjakderdhje të brendshme. /Telegrafi/

Vazhdo më shumë

Tipografi.info, është medie e pavarur që synon avancimin e lirisë se shprehjes, pa ia cenuar të drejtat askujt! Tipografi.info përmes raportimi të tij do të kujdeset që të promovojë vlerat dhe institucionet demokratike dhe të avancoje të drejtat e njeriut. Portali tipografi.info, menaxhohet nga "AP+" sh.p.k., rr. Xheladin Hana, Prishtinë, Kosovë. Kontakt: info@tipografi.info | 044 000 E krijuar nga DBC me shumë 2021