fbpx
Lidhu me Ne!

Lajme

Në KS të OKB-së, diskutohet për Kosovën

KS i OKB do të diskutoj për zgjedhjet e parakohshme parlamentare të Kosovës dhe për aktakuzën e Prokurorisë Speciale në Hagë kundër ish-udhëheqësve të UÇK-së në nëntor të vitit të kaluar.

Publikuar

Këshilli i Sigurimit i Kombeve të Bashkuara, në seancë të rregullt të martën në Nju Jork, do të diskutoj për Raportin e Sekretarit të Përgjithshëm të OKB-së, mbi punën e UNMIK për periudhën nga shtatori 2020 deri në mars 2021 dhe Kosovën.

Seanca e kryesuar nga Vietnami do të zhvillohet në formatin video për shkak të pandemisë së koronavirusit.

Raporti i fundit i Sekretarit të Përgjithshëm të OKB-së Antonio Guterres mbi punën e UNMIK-ut përfshin zgjedhjet e parakohshme parlamentare të Kosovës më 14 shkurt dhe aktakuzës e Prokurorisë Speciale në Hagë kundër ish-udhëheqësve të UÇK-së në nëntor të vitit të kaluar si ngjarjet kryesore politike.

Raporti thekson se këto ngjarje kanë ngadalësuar dialogun midis Kosovës dhe Serbisë me ndihmën e BE-së dhe thekson se paqja e qëndrueshme, stabiliteti dhe zhvillimi socio-ekonomik në Kosovë dhe rajon varen nga progresi i qëndrueshëm në dialog që synon normalizimin e marrëdhënieve midis dy vendeve.

Vazhdo më shumë