fbpx
Lidhu me Ne!

Lajme

Nagavci tregon se kur fillon dhe mbaron pushimi pranveror

“Kjo periudhë do të shfrytëzohet për dezinfektimin e plotë të hapësirave shkollore. Mësimdhënësit dhe udhëheqësit në shkolla do të reflektojnë dhe analizojnë punën e tyre në periudhën e parë dhe të dytë, ashtu si dhe do të pregatiten për përfundimin sa më të suksesshëm të vitit shkollor”, ka thënë Nagavci.

Publikuar

Ministrja e Arsimit, Arbërie Nagavc, ka bërë të ditur se ka nënshkruar Vendimin që pushimi pranveror të realizohet me 6-8 prill, pra përfshirë̈ ditët e pushimit, mësimi do të rifillojë me 12 prill. ajo ka thënë së uron që ky pushim të ndikojë në ruajtjen e shëndetit publik, uljen e rasteve të reja të infektimit me COVID/19, në mirëqenien fizike dhe mendore të nxënësve dhe prindërve të tyre, mësimdhënësve dhe stafit tjetër në shkolla.

“Kjo periudhë do të shfrytëzohet për dezinfektimin e plotë të hapësirave shkollore. Mësimdhënësit dhe udhëheqësit në shkolla do të reflektojnë dhe analizojnë punën e tyre në periudhën e parë dhe të dytë, ashtu si dhe do të pregatiten për përfundimin sa më të suksesshëm të vitit shkollor”, ka thënë Nagavci.

Nagavci ka treguar se në takimet që ka pasur këtyre ditëve me përfaqësues të të gjithë akterëve të përfshirë në arsim, kështë arritur një pajtueshmëri e plotë jo vetëm për këtë pushim, por edhe për zëvendësimin e ditëve të humbura në fillim të vitit shkollor.

“Në takimet e punës shpreha dhe brengat e mia për cilësinë e mësimdhënies dhe mësimnxënies gjatë këtij viti të vështirë dhe sfidues shkollor, pabarazive që mund të jenë shtuar tek nxënësit dhe arritjes së rezultateve të pritura. Në këtë drejtim, shumë shpejtë do të nxjerrim dhe Vendimin për organizimin e mësimit plotësues dhe shtesë për nxënësit që mund të kenë pasur ngecje, sidomos për filloristët, për çfarë pat mbështetje të plotë nga të gjitha palët”, është shprehur ajo, transmeton Tipografi.

Radio Tipografi

Hapësir reklamuese

Facebook