fbpx
Lidhu me Ne!

Lajme

Mbi 46% qytetarëve nuk besojnë tek vaksina kundër COVID-19 

Publikuar

Shqipëria ende nuk ka marrë një numër të konsiderueshëm të vaksinave kundër COVID-19, por rreth 46% e qytetarëve të pyetur në sondazhin e Euronews Albania dhe MRB, thonë se nuk do ta bënin një vaksinë të tillë.

Prej të pyeturve, 32.5% thonë se do të vaksinohen sa më shpejt të jetë e mundur, kurse 19.9% thonë se do të prisnin disa muaj për të parë nëse ajo ka efekte anësore dhe më pas do të merrnin injektimin, shkruan Euronews Albania.

Ndërkohë, 9.1% e qytetarëve thonë se me shumë gjasa nuk do ta bëjnë vaksinën dhe 37.3% thonë se përfundimit nuk do ta bëjnë vaksinën kundër COVID-19.

Ndonëse për çështjen e vaksinës qytetarët janë të ndarë, shumica beson se pandemia do të zgjasë të paktën dhe 1 vit.

Vetëm 6.6% e qytetarëve të pyetur besojnë se pandemia do të marrë fund në 3 muajt e ardhshëm, ndërsa 20.6% besojnë se pandemisë do t’i vijë fundi brenda 6 muajve.

Shumica e të pyeturve, 36% thonë se e presin fundin e pandemisë në 12 muajt e ardhshëm ndërsa 21.95 presin që një gjë e tillë të ndodhur në 2 apo tre vitet e ardhshme dhe 10.6% thonë se kjo mund të kërkojë edhe më shumë kohë se sa kaq.

Vazhdo më shumë

Radio Tipografi

Hapësir reklamuese

Facebook

Tipografi.info, është medie e pavarur që synon avancimin e lirisë se shprehjes, pa ia cenuar të drejtat askujt! Tipografi.info përmes raportimi të tij do të kujdeset që të promovojë vlerat dhe institucionet demokratike dhe të avancoje të drejtat e njeriut. Portali tipografi.info, menaxhohet nga "AP+" sh.p.k., rr. Xheladin Hana, Prishtinë, Kosovë. Kontakt: info@tipografi.info | 044 000 E krijuar nga DBC me shumë 2021