fbpx
Lidhu me Ne!

Kosovë

LVV-së i rrezohet iniciativa për ndryshimin e Ligjit të Zgjedhjeve

Pro propozimit të LVV votuan 65 deputet si dhe kundër votuan 39, gjë që bëri që ky propozim i LVV të bie dhe ligji të shkoj në procedurë të rregullt për aprovim në Kuvend.

Publikuar

Kuvendi i Kosovës nuk ka arritur të kaloj në procedurë të shpejtuar duke anashkaluar Rregulloren e Kuvendit të Kosovës plotësim ndryshimin për Ligjin për Zgjedhjet, të dërguar të premten me urgjence nga Qeveria e Kosovës në Kuvendin e Kosovës, meqë për tu bërë kjo duhet të votojnë 2/3 e deputeteve të Kuvendit.

Pro propozimit të LVV votuan 65 deputet si dhe kundër votuan 39, gjë që bëri që ky propozim i LVV të bie dhe ligji të shkoj në procedurë të rregullt për aprovim në Kuvend.

Deputetët e Lëvizjes Vetëvendosje janë të pranishëm në sallën e Kuvendit.

Të pranishëm janë edhe deputetët e partive opozitare, përkatësisht Lidhjes Demokratike të Kosovës, Partisë Demokratike të Kosovës, Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës, si dhe një numër deputetësh të subjekteve politike joshumicë.

Pavarësisht thirrjeve të opozitës që të tërhiqet nga ndryshimi i ligjit në fjalë, Lëvizja Vetëvendosje e ka shtyrë këtë çështje përpara.

Vazhdo më shumë