fbpx
Lidhu me Ne!

Lajme

Kurti për Asociacionin: Nuk kam përgjigje të re për pyetje të vjetër

Publikuar

I pyetur për formimin e Asociacionit të komunave me shumicë serbe, kërkesë edhe e partnerëve ndërkombëtarë, Kurti tha se ka nëntë vjet që përgjigjet për këtë çështje dhe se nuk ka përgjigje të re “për pyetje të vjetër”.

Kurti ka deklaruar disa herë që është kundër formimit të një asociacioni njëetnik.

Serbia insiston që Asociacioni të ketë kompetenca ekzekutive.

BE-ja dhe SHBA-ja kanë bërë thirrje që Kosova të bëjë hapa të menjëhershëm drejt krijimit të Asociacionit.

Në kuadër të dialogut të ndërmjetësuar nga Bashkimi Evropian, Kosova dhe Serbia më 2013 arritën Marrëveshjen për Asociacionin. Më 2015, palët nënshkruan Marrëveshjen mbi parimet për formimin e Asociacionit. Po atë vit, Gjykata Kushtetuese gjeti se disa pika nuk janë në harmoni me frymën kushtetuese dhe se ato duhet të harmonizohen.

Vazhdo më shumë