fbpx
Lidhu me Ne!

Lajme

Kurti i bindur para deputetëve, thotë së kundër Serbisë do të ngritët padi për gjenocid

Aleanca me Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe me Bashkimin Evropian do të thellohet – anëtarësimi në BE mbetet prioritet

Publikuar

Kryeministri Albin Kurti ka thënë se do të themelohet instituti për t’i dokumentuar krimet e kryera nga shteti serb në Kosovë si dhe do të ngritet padi ndaj Serbisë në Gjykatën Ndërkombëtare të Drejtësisë, njofton Klan Kosova.

“Do ta themelojmë institutin për krimet e kryera të Serbisë dhe do të ngrisim padi në Gjykatën Ndërkombëtare të Drejtësisë”.

“Politika jonë e jashtme është shtyllë e rëndësishme – ajo duhet të na mbrojë nga armiqtë dhe të na afrojë me miqtë”.

“Aleanca me Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe me Bashkimin Evropian do të thellohet – anëtarësimi në BE mbetet prioritet”.

“Zgjidhja e çështjeve të hapura me Serbinë duhet të bëhet përmes dialogut parimor”.

“Zbardhja e fatit të personave të pagjetur dhe të zhdukur. Kosova nuk pranon dialog ku trajtohet si temë e dialogut”.

Vazhdo më shumë

Tipografi.info, është medie e pavarur që synon avancimin e lirisë se shprehjes, pa ia cenuar të drejtat askujt! Tipografi.info përmes raportimi të tij do të kujdeset që të promovojë vlerat dhe institucionet demokratike dhe të avancoje të drejtat e njeriut. Portali tipografi.info, menaxhohet nga "AP+" sh.p.k., rr. Xheladin Hana, Prishtinë, Kosovë. Kontakt: info@tipografi.info | 044 000 E krijuar nga DBC me shumë 2021