fbpx
Lidhu me Ne!

Lajme

Kurteshi i VV-së kërkon komision për verifikim të votave

Publikuar

Sami Kurteshi, anëtar i LVV-së në Komisionin Qendrore të Zgjedhjeve ka kërkuar të hënën që të krijohet një komision që të verifikohet secila votë veç e veç e ardhur nga diaspora. Kurteshi tha se asnjëherë nuk është publikuar lista e atyre që ju është refuzuar vota nga jashtë.

“Procedimi i votave nga jashtë ne jemi duke përcjellë krejt procedurën në QNR dhe kemi vërejtje që dua t’i them. Ne kemi disa arsyetime ku ka raste se personat kanë aplikuar dhe dalin se nuk kanë aplikuar ka raste ku aplikacioni është refuzuar, por në të vërtetë nuk është refuzuar dhe kjo është çështje që len mjaft dilema”, ka thënë Kurteshi

Kurteshi ka përmendur që disa parti të komunitetit boshnjak kanë marr vota në disa vende nuk ka pjesëtar të këtij komuniteti, siç thotë ai për këto raste KQZ-ja po heshtë. “Ka raste kur në disa komuna ku nuk ka pjesëtarë të komunitetit boshnjak partitë boshnjake anë marr shumë vota ajo diskutohet në publik, KQZ-ja hesht”. /tg/

Radio Tipografi

Hapësir reklamuese

Facebook