fbpx
Lidhu me Ne!

Lajme

Krerët institucional urojnë Muajin e Shenjtë të Ramazanit

Osmani dhe Kurti kanë bërë thirrje që të kujdesemi për njerëzit tanë, sepse sic kanë thënë vetëm në këtë mënyrë festa do të ketë kuptim!

Publikuar

Krerët institucional të shtetit, Vjosa Osmani dhe Albin Kurti kanë uruar besimtarët e fes Islame për fillimin e Muajt të Shenjtë të Ramazanit, duke uruar që solidariteti dhe paqja e ndërsjellë ta përcjelltë këtë muaj

“Kombi ynë e ka mënyrë jetese solidaritetin ndër vete. Sot kur besimtarët myslimanë e fillojnë Muajin e Ramazanit, të gjithë do ta kenë mundësinë për ta manifestuar shpirtin solidar duke ndarë diçka nga tryeza e tyre për të tjerët, për njerëzit në nevojë”, ka shkruar Presidentja e Kosovës, Vjosa Osmani.

Osmani ka bërë thirrje që të kujdesemi për njerëzit tanë, sepse sic ka thënë ajo vetëm në këtë mënyrë festa do të ketë kuptim!

“Ky muaj i sakrificës dëshmon se njerëzit kanë vullnet të jenë për tjetrin, duke i dhënë kuptim përmbajtjes njëmuajshe nga ushqimi dhe duke sjell në vëmendje se të mirat ka mundësi gjithnjë të ndahen me të tjerët. Solidariteti dhe paqja e ndërsjellë e përcjelltë këtë muaj! Atyre që do të sakrifikojnë gjatë këtij muaji, u qoftë agjërim i lehtë”, ka shkruar ajo.

Ndërkaq, kreu i Qeverisë së vendit, Albin Kurti, ka thënë së për katërmbëdhjetë shekuj, myslimanët në të gjithë botën e kremtojnë këtë muaj, duke e përmbajtur veten nga ushqimet e të mirat e përditshme, me motivin e lartë të sakrificës dhe bashkëndjenjës me të dobtin, të varfërin dhe të sëmurin.

“Agjërimi për besimtarin është sfidë fizike dhe psikike. Është shembulli i sundimit të mendjes mbi trupin. Është muaji kur stomaku i zbrazët, nga lindja deri në perëndimin e diellit, shoqërohet me shpirtin e ushqyer nga mirësia e mirësjellja, veprat e fjalët e mira, dashuria e paqja me njëri-tjetrin”, ka thënë Kurti, duke shtuar se dashurinë dhe solidaritetin me tjetrin gjatë këtij muaji të bekuar, do të mund ta shprehim më së miri duke marrë përgjegjësi për ruajtjen e shëndetit tonë dhe të më të dashurve tanë nga virusi i rrezikshëm./tipografi/

Vazhdo më shumë