fbpx
Lidhu me Ne!

Lajme

Kosovarët nuk ia kanë idenë se çka është procesi i mini Schengenit ballkanit

Publikuar

Kosovarët, pak shumë janë të njoftuar. Të dhënat tregojnë së 22.1 për qind e Kosovarëve nuk ia  kanë idenë se çka është procesi i mini Schengenit ballkanit, ndërkohë që vetëm 16.2 për qind e qytetarëve janë në dijeni të këtij procesi.

Të dhënat kanë dal nga Instituti Demokraci për Zhvillim, i cili për këtë çështje ka realizuar një anketë me qytetarë të Republikës së Kosovës, të grup moshave të ndryshme. Ky proces ka ardhur si rezultat i projektit të Institutit Demokraci për Zhvillim (D4) të cilin e  ka realizuar “Kosova u zotua t’i bashkëngjitet “mini-Schengenit” ballkanik më 4 shtator 2020.

Rezultate tregojnë së 6.2 për qind e qytetarëve janë mirë të informuar për këtë proces, ndërsa 34.8 për qind janë mesatarisht të njoftuar me këtë proces.

Vazhdo më shumë
Kliko për koment

Komento

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Tipografi.info, është medie e pavarur që synon avancimin e lirisë se shprehjes, pa ia cenuar të drejtat askujt! Tipografi.info përmes raportimi të tij do të kujdeset që të promovojë vlerat dhe institucionet demokratike dhe të avancoje të drejtat e njeriut. Portali tipografi.info, menaxhohet nga "AP+" sh.p.k., rr. Xheladin Hana, Prishtinë, Kosovë. Kontakt: [email protected] | 044 000 E krijuar nga DBC me shumë 2021