fbpx
Lidhu me Ne!

Lajme

Kosova në mes të Perëndimit dhe Turqisë

Publikuar

Kërkesa e ministrit në detyrë të Zhvillimit Rajonal, Enis Kervan që Kosova të listojë Lëvizjen Hizmet të Fethullah Gulenit (Turqia i referohet me akronimin FETO) në listën e organizatave terroriste, po shihet me shqetësime nga njohësit e fushës së sigurisë në Kosovë.

Kervan, të enjten, në mbledhjen e qeverisë kërkoi që krahas Lëvizjes së Fethullah Gulenit, në listën e organizatave terroriste të futen edhe Partia e Punëtorëve të Krudistanit (PKK) si dhe organizata ushtarake Njësitë e Mbrojtjes së Popullit (YPG).

Në mbledhje të qeverisë nuk pati ndonjë vendim për këtë propozim, përveç se kryeministri në detyrë, Avdullah Hoti, i kërkoi sekretariatit që kërkesa e ministrit Kervan t’i bartet Agjencisë së Kosovës për Inteligjencë për shqyrtim.

Radio Evropa e Lirë ka provuar gjatë së premtes që të kontaktojë me ministrin në detyrë, Kervan për të marrë më shumë informacione për këtë kërkesën të tij, por ai nuk është përgjigjur në telefonatat e as mesazhet e lëna në telefon.

REL-i ka kontaktuar edhe kryetarin e Partisë Demokratike Turke, Fikrim Damka për të pyetur se cilat janë rreziqet që i kanosen Kosovës nga Lëvizja e klerikut Gulen.

Damka nuk ka komentuar gjatë por tha se këto organizata paraqesin rrezik për Kosovën.

“Organizata FETO, organizatat PKK dhe YPG, në botë veç janë shpallur si organizata terroriste. Jo që ne e kërkojmë të shpallen, por janë shpallur, veç ekzistojnë këto që janë terroriste, por Enisi (ministri në detyrë, Kervan) ka thënë se në këtë raport duhet të përfshihen si rrezik në Kosovë”, tha Fikrim Damka.

Vazhdo më shumë