fbpx
Lidhu me Ne!

Kosovë

Ja çfarë thotë dokumenti i LDK-së për dialogut

propozimi i fundit i LDK-së është ka të bëjë me marrëveshjen përfundimtare Prishtinë-Beograd, në të cilën thuhet se ‘rezultati final duhet të jetë njohja e ndërsjellë dhe anëtarësimi në BE dhe OKB’

Publikuar

Lidhja Demokratike e Kosovës i ka dorëzuar një dokument kryeministrit Albin Kurti, në bazë të cilit ky subjekt politik mendon që duhet të jetë pozicioni i Qeverisë në procesin e dialogut me Serbinë.

Kjo kërkesë përmban pesë pika kyçe të cilat janë të shtjelluara veç e veç secila.

Pika parë është ‘Diskutimi i mbi bazën e vendimit të GJND-së mbi pavarësinë e Kosovës”.

Pikat e dyta dhe të treta janë ‘Mbrojtja e integritetit territorial të Kosovës’ dhe ‘Ruajtja e karakterit unitar të Kosovës dhe rendit kushtetues’, shkruan KKosova.

Ndërsa propozimi i fundit i LDK-së është ka të bëjë me marrëveshjen përfundimtare Prishtinë-Beograd, në të cilën thuhet se ‘rezultati final duhet të jetë njohja e ndërsjellë dhe anëtarësimi në BE dhe OKB’.

Vazhdo më shumë