fbpx
Lidhu me Ne!

Ekonomi

Dyndjet drejt Shqipërisë, Qeveria ishte e paralajmëruar!

Në takim me zyrtarët nga Qeveria, i kemi paralajmëruar për atë se çka mund të ndodh nëse në Kosovë ka mbyllje të pjesshme, ndërsa në rajon, sidomos në Shqipëri ka masa me të relaksuara.

Publikuar

Berat Rukiqi

Kryetari i Odes Ekonomike të Kosovës, Berat Rukiqi, ka thënë Qeveria ka qenë e paralajmëruar për dyndjen e qytetarëve të Kosovës drejt shteteve fqinje, nëse ekonomia e vendit do të mbyllet plotësisht apo edhe pjesërisht.

“Kosova është shumë e ndërlidhur me ekonomitë e rajonit. Shkupi është larg vetëm 1 orë nga Prishtina, Durrësi/Tirana jo me shumë se 3 orë. Çdo vendim që merret, për çfarëdo çështje, jo vetëm për COVID, duhet ta këtë parasysh këtë ndërlidhje”, ka shkruan Rukiqi në profilin e tij në Facebook

Postimi i plotë i Rukiqit:
E paralajmeruar
Ne takim me zyrtaret nga Qeveria, i kemi paralajmeruar per ate se cka mund te ndodh nese ne Kosove ka mbyllje te pjesshme, ndërsa ne rajon, sidomos ne Shqiperi ka masa me te relaksuara.
Kosova eshte shume e nderlidhur me ekonomite e rajonit. Shkupi eshte larg vetem 1 ore nga Prishtina, Durresi/Tirana jo me shume se 3 ore. Çdo vendim qe merret, per cfaredo çeshtje, jo vetem per COVID, duhet ta kete parasysh kete nderlidhje. Kemi mesuar shume per 1 vit duke u ballafaquar me pandemine, prandaj na duhen vendime racionale te cilat prodhojne efekt ne menaxhimin e pandemise dhe nuk e demtojne ekonomine.

Vazhdo më shumë