fbpx
Lidhu me Ne!

Kosovë

D4D, lonson hulumtimin “Mini-Shengeni dhe Bashkëpunimi rajonal”

Gjithashtu hulumtimi shpjegohen dallimet kryesore midis mini-Shengenit dhe Tregut të Përbashkët Rajonal (CRM) duke ofruar një skenar i mundshëm se si do të duket e ardhmja e mini-Shengenit,

Publikuar

Instituti Demokraci për Zhvillim (D4D), mban diskutim dhe bën lansimin e hulumtimit “Mini-Shengeni dhe Bashkëpunimi rajonal: Nevojiten gjashtë shtete për bashkëpunim në Ballkanin Perendimor”.

Ky hulumtim shqyrton fillet e mini-Shengenit si një iniciativë rajonale dhe analizon të ardhmen e saj duke marrë për bazë një mori burimesh. Po ashtu vëmendje e veçantë i kushtohet refuzimit fillestar të Kosovës për t’iu bashkëngjitur iniciativës dhe ofron informata nga sondazhet e realizuara në dhjetor 2020 në Kosovë.

Gjithashtu hulumtimi shpjegohen dallimet kryesore midis mini-Shengenit dhe Tregut të Përbashkët Rajonal (CRM) duke ofruar një skenar i mundshëm se si do të duket e ardhmja e mini-Shengenit, duke marrë parasysh gjejndjen aktuale.

Radio Tipografi

Hapësir reklamuese

Facebook