fbpx
Lidhu me Ne!

Kosovë

Çudirat kosovare!

Prishtina, në disa rrugë, se fundi është bërë më shirit të veçantë për çiklist. Kjo është mirëpritur nga shumë adhurues të biçikletave, por si duket ka edhe të atillë që më të sigurt ndihen nëse pedalojnë jashtë këtij shiriti

Publikuar

Derisa në një rrugë të kryeqytetit një biçiklistët nuk e shfrytëzojnë shiritin e tyre për lëvizje, ndonëse nuk kishte asnjë pengesë për qarkullimin në të, në një rrugë tjetër, si për hakmarrje, vetura e shfrytëzojnë pikërisht shirin e çiklistëve, jo për të lëvizur por për të “pushuar”.

Prishtina, në disa rrugë, se fundi është bërë më shirit të veçantë për çiklist. Kjo është mirëpritur nga shumë adhurues të biçikletave, por si duket ka edhe të atillë që më të sigurt ndihen nëse pedalojnë jashtë këtij shiriti, edhe kur në këtë shteg nuk ka ndonjë pengës, siç zakonisht janë veturat e parkuara.

Pikërisht këtë kanë arritur ta kapin Vrojtuesit e Lagjes, të cilët kanë kapur dy çiklist, duke pedaluar në një rrugë në lagjen Dardani, jashtë shiritit të tyre. Çudirat kosovar nuk përfundojnë me keq. 

Në të njëjtën rrugë, në një kohë tjetër, hasim në rastin e kundërt, këtu janë veturat ato që shfrytëzojnë shiritin e çiklistëve, si për hakmarrje që çiklistet shfrytëzuan hapësirën e tyre pak kohë me herët.

Më thënë ndryshe, veprimet e tillë, të kundërta me qëllimin, për të cilin është  ndërtuar kjo infrastrukturë, na bënë  siç na quan bashkësia ndërkombëtare “shoqëri sui generise”.

Vazhdo më shumë

Tipografi.info, është medie e pavarur që synon avancimin e lirisë se shprehjes, pa ia cenuar të drejtat askujt! Tipografi.info përmes raportimi të tij do të kujdeset që të promovojë vlerat dhe institucionet demokratike dhe të avancoje të drejtat e njeriut. Portali tipografi.info, menaxhohet nga "AP+" sh.p.k., rr. Xheladin Hana, Prishtinë, Kosovë. Kontakt: info@tipografi.info | 044 000 E krijuar nga DBC me shumë 2021