fbpx
Lidhu me Ne!

Kosovë

COVID-19, lë pa viza turistike kosovarët

Viza vazhdojnë të mos lëshojnë ambasada e Gjermanisë, Zvicrës, Greqisë, Sllovenisë, Italisë e të tjera

Publikuar

Pandemia COVID-19 ka ndryshuar jetën e pothuajse të gjithë njerëzve, ajo përveç që ka goditur shëndetin publik ka ndikuar negativisht edhe në sektorët tjerë, përfshirë këtu dhe turizmin. Ambasadat e huaja që janë në Kosovë tash e një kohë nuk janë duke lëshuar viza turistike për qytetarët e Kosovës.

Kosovarët edhe para situatës së krijuar me pandeminë, kanë pasur probleme të shumta që të pajisen me një vizë, ku për të marrë një vizë, qytetarët duhet të plotësojnë kritere të shumta, transmeton Telegrafi.

Viza vazhdojnë të mos lëshojnë ambasada e Gjermanisë, Zvicrës, Greqisë, Sllovenisë, Italisë e të tjera.

Përjashtim nga ambasadat e lartë përmendura, bën ajo e Bullgarisë, ku përgjatë këtyre muajve kosovarët kanë mundur të pajisen me vizë turistike. Deri tani ende nuk ka diçka zyrtare se kur ambasadat do të fillojnë të lëshojnë viza turistike, por që disa paralajmërime kanë qenë se ambasadat do të fillojnë punën gjatë muajit maj.  

Vlen të ceket që kosovarët të cilët udhëtojnë drejt vendeve evropiane e po ashtu atyre në Ballkan, duhet të dëshmojnë se nuk janë të prekur nga coronavirusi./a.b./

Vazhdo më shumë