fbpx
Lidhu me Ne!

Lajme

Borxhet e klubeve të Superligës Evropiane

Publikuar

12 klube evropiane të dielen në mbrëmje kanë zyrtarizuar krijimin e Superligës Evropiane e cila u krijua nga po vetë presidentët e këtyre klubeve, pa inkuadrim e diskutim me UEFA apo FIFA.

Deri më tani ka reagime të shumta nga çdo anë mbi krijimin e kësaj Superlige, si nga televizionet, analistët futbollistik, politikanët, por edhe sport dashësit, këtu duke përfshirë edhe lojtarë aktiv të klubeve të cilat janë bashkuar në këtë ligë si dhe ish futbollistë.

Mirëpo duke parë këtë është bërë një hulumtim në Britani më sakt nga KPMG Football Benchmark, mbi borxhet Neto të këyre klube, dhe janë si në vijim:
– Manchester City, 51.9 Milion Euro
– Arsenal, 76.8 Milion Euro
– Ac Milan, 103.9 Milion Euro
– Atletico Madrid, 111.1 Milion Euro
– Real Madrid, 170.1 Milion Euro
– Barcelona, 317.8 Milion Euro
– Inter, 322.9 Milion Euro
– Juventus, 390.2 Milion Euro
– Manchester United, 524.7 Milion Euro
– Tottenham Hotspur, 686.0 Milion Euro

Këto klube momentalisht gjenden në këtë situatë financiare, dhe kjo edhe më tej i shton dyshimet mbi Superligën Evropiane./tipografi/

Vazhdo më shumë