fbpx
Lidhu me Ne!

Lajme

BE-ja padit AstraZeneca-n

“Komisioni ka filluar të premten e kaluar një veprim ligjor kundër kompanisë AstraZeneca në bazë të shkeljeve të marrëveshjes së blerjes”.

Publikuar

Bashkimi Evropian tha të hënën se ka nisur veprime ligjore kundër kompanisë farmaceutike AstraZeneca në lidhje me mungesat në dorëzimin e vaksinave kundër koronavirusit.

Mungesa e tyre ka shënuar vonesa në procesin e imunizimit në të gjitha vendet anëtare të BE-së.

“Komisioni ka filluar të premten e kaluar një veprim ligjor kundër kompanisë AstraZeneca në bazë të shkeljeve të marrëveshjes së blerjes”, tha Stefan De Keersmaecker, një zëdhënës i BE-së.

“Disa kushte të kontratës nuk janë respektuar dhe kompania nuk ka qenë në gjendje të dalë me një strategji të besueshme për të siguruar shpërndarjen në kohë të dozave të vaksinës”, tha ai.

Vazhdo më shumë