fbpx
Lidhu me Ne!

Lajme

Autoriteti Kosovar i Konkurrencës paralajmëron hetime

Publikuar

Valon Prestreshi, kryetari i Autoritetit Kosovar të Konkurrencës përmes një shkrimi në facebook ka reaguar pas raportimit se gastronomia ka rritur çmimin e kafesë, duke deklaruar se kjo formë e ngritjes së çmimit është e ndaluar.

Më poshtë ndiqni shkrimin e tij:

“Gjithë ato ankesa, gjithë ato protesta, gjithë ai presion që u ushtrua nga sektori i gastronomisë, kundrejt masave të vendosura nga Qeveria për ta parandaluar infekcionin Covid 19, e që kishin të drejtë në disa raste, tani po të njejtit gastronomë në disa qytete të Kosovës kanë vendosur që bashkarisht me marrëveshje t’i ngrisinë çmimet e kafeve dhe produkteve tjera. Kjo formë e ngritjes së çmimit është e ndaluar, andaj para se të inicoj procedura hetimore Autoriteti Kosovar i Konkurrencës, si titullar i këtij institucioni fillimisht i bëjë thirrje Shoqatës së Gastronomëve, që ata të distancohen nga këto sjellje të gastronomëve dhe të bëjnë thirrje për ndalim të këtyrë veprimeve. Në të kundërtën, derën e parë që do ta trokasim është dera e shoqatës së gastronomëve”. VP

Vazhdo më shumë