fbpx
Lidhu me Ne!

Kosovë

Ja çfarë thotë dokumenti i LDK-së për dialogut

propozimi i fundit i LDK-së është ka të bëjë me marrëveshjen përfundimtare Prishtinë-Beograd, në të cilën thuhet se ‘rezultati final duhet të jetë njohja e ndërsjellë dhe anëtarësimi në BE dhe OKB’

Publikuar

Lidhja Demokratike e Kosovës i ka dorëzuar një dokument kryeministrit Albin Kurti, në bazë të cilit ky subjekt politik mendon që duhet të jetë pozicioni i Qeverisë në procesin e dialogut me Serbinë.

Kjo kërkesë përmban pesë pika kyçe të cilat janë të shtjelluara veç e veç secila.

Pika parë është ‘Diskutimi i mbi bazën e vendimit të GJND-së mbi pavarësinë e Kosovës”.

Pikat e dyta dhe të treta janë ‘Mbrojtja e integritetit territorial të Kosovës’ dhe ‘Ruajtja e karakterit unitar të Kosovës dhe rendit kushtetues’, shkruan KKosova.

Ndërsa propozimi i fundit i LDK-së është ka të bëjë me marrëveshjen përfundimtare Prishtinë-Beograd, në të cilën thuhet se ‘rezultati final duhet të jetë njohja e ndërsjellë dhe anëtarësimi në BE dhe OKB’.

Vazhdo më shumë

Radio Tipografi

Hapësir reklamuese

Facebook

Tipografi.info, është medie e pavarur që synon avancimin e lirisë se shprehjes, pa ia cenuar të drejtat askujt! Tipografi.info përmes raportimi të tij do të kujdeset që të promovojë vlerat dhe institucionet demokratike dhe të avancoje të drejtat e njeriut. Portali tipografi.info, menaxhohet nga "AP+" sh.p.k., rr. Xheladin Hana, Prishtinë, Kosovë. Kontakt: info@tipografi.info | 044 000 E krijuar nga DBC me shumë 2021