fbpx
Lidhu me Ne!

Kosovë

D4D, lonson hulumtimin “Mini-Shengeni dhe Bashkëpunimi rajonal”

Gjithashtu hulumtimi shpjegohen dallimet kryesore midis mini-Shengenit dhe Tregut të Përbashkët Rajonal (CRM) duke ofruar një skenar i mundshëm se si do të duket e ardhmja e mini-Shengenit,

Publikuar

Instituti Demokraci për Zhvillim (D4D), mban diskutim dhe bën lansimin e hulumtimit “Mini-Shengeni dhe Bashkëpunimi rajonal: Nevojiten gjashtë shtete për bashkëpunim në Ballkanin Perendimor”.

Ky hulumtim shqyrton fillet e mini-Shengenit si një iniciativë rajonale dhe analizon të ardhmen e saj duke marrë për bazë një mori burimesh. Po ashtu vëmendje e veçantë i kushtohet refuzimit fillestar të Kosovës për t’iu bashkëngjitur iniciativës dhe ofron informata nga sondazhet e realizuara në dhjetor 2020 në Kosovë.

Gjithashtu hulumtimi shpjegohen dallimet kryesore midis mini-Shengenit dhe Tregut të Përbashkët Rajonal (CRM) duke ofruar një skenar i mundshëm se si do të duket e ardhmja e mini-Shengenit, duke marrë parasysh gjejndjen aktuale.

Vazhdo më shumë

Tipografi.info, është medie e pavarur që synon avancimin e lirisë se shprehjes, pa ia cenuar të drejtat askujt! Tipografi.info përmes raportimi të tij do të kujdeset që të promovojë vlerat dhe institucionet demokratike dhe të avancoje të drejtat e njeriut. Portali tipografi.info, menaxhohet nga "AP+" sh.p.k., rr. Xheladin Hana, Prishtinë, Kosovë. Kontakt: info@tipografi.info | 044 000 E krijuar nga DBC me shumë 2021