fbpx
Lidhu me Ne!

Tipografi

Cilat janë benefitet e anëtarësimit në BE, sipas Kurtit?

Kurti aty ka thënë se ndër përfitimet që ka Kosova nga procesi i anëtarësimit në BE, është skanimi i punës që do t’i bëhet punës së qeverisë.

Publikuar

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti ka deklaruar të premten se një nga përfitimet direkte e procesit të anëtarësimit në BE është skanimi i punës së qeverisë nga institucionet e BE-së. Kurti këto komente ka bërë në mbledhjen e Këshillit Ministror për Integrim Evropian.

Kurti aty ka thënë se ndër përfitimet që ka Kosova nga procesi i anëtarësimit në BE, është skanimi i punës që do t’i bëhet punës së qeverisë.

Ai tha se në këtë kontekst, do të kërkohet përgjegjësia nga ministrat për reformat konkrete.

“Një nga përfitimet direkte e procesit të anëtarësimit në BE është skanimi i punës së qeverisë nga institucionet e BE-së. Do të kërkohet përgjegjësia nga ministrat për reformat konkrete por edhe për të gjithë zyrtarët. Pra, agjenda për BE-në duhet të jetë e mishëruar në agjendë. Fakti që koordinimin e këtij procesi e kemi vendosur në përgjegjësinë e zv/kryeministrit të parë, tregon edhe rëndësinë e këtij procesi”, ka thënë Kurti sot.

Vazhdo më shumë

Radio Tipografi

Hapësir reklamuese

Facebook

Tipografi.info, është medie e pavarur që synon avancimin e lirisë se shprehjes, pa ia cenuar të drejtat askujt! Tipografi.info përmes raportimi të tij do të kujdeset që të promovojë vlerat dhe institucionet demokratike dhe të avancoje të drejtat e njeriut. Portali tipografi.info, menaxhohet nga "AP+" sh.p.k., rr. Xheladin Hana, Prishtinë, Kosovë. Kontakt: info@tipografi.info | 044 000 E krijuar nga DBC me shumë 2021