fbpx
Lidhu me Ne!

Lajme

Madhështore! Ushtria e Kosovës, e gatshme për “Defender Europe 21”

Siç njofton Shtabi i Përgjithshëm i Ushtrisë, në kuadër të përgatitjeve për ushtrimin ,, Defender Europe 21” Ushtria e Kosovës ka realizuar ushtrimin ,, Iron 1-Alfa

Publikuar

Ushtria e Kosovës, është në përgatitjet e saja finale për tu bërë gati për pjesëmarrjen në ushtrimet e konsideruara se me të mëdha të vendeve të NATO-së, të njohura si “Defender Europe 21”.

Siç njofton Shtabi i Përgjithshëm i Ushtrisë, në kuadër të përgatitjeve për ushtrimin ,, Defender Europe 21” Ushtria e Kosovës ka  realizuar ushtrimin ,, Iron 1-Alfa,,.

“Ky ushtrim ka për qëllim ekzekutimin e situatave në nivel të Kompanisë, në të cilën do të vlerësohet përformanca operuese e kapaciteteve të njësisë, me qëllim të vlerësimit në Detyrat Kyçe Kolektive (DKK) për operacionet e sulmit, mbrojtjes dhe stabilitetit”, thuhet në njoftim .

Në këtë ushtrim  sipas Shtabit të Përgjithshëm,  testohen përgatitjet dhe aftësitë operacionale të elementeve të Regjimentit të parë të Forcave Tokësore para validimit të tyre në ushtrimin “Defender Europe  21”.

Vazhdo më shumë

Tipografi.info, është medie e pavarur që synon avancimin e lirisë se shprehjes, pa ia cenuar të drejtat askujt! Tipografi.info përmes raportimi të tij do të kujdeset që të promovojë vlerat dhe institucionet demokratike dhe të avancoje të drejtat e njeriut. Portali tipografi.info, menaxhohet nga "AP+" sh.p.k., rr. Xheladin Hana, Prishtinë, Kosovë. Kontakt: info@tipografi.info | 044 000 E krijuar nga DBC me shumë 2021