fbpx
Lidhu me Ne!

Lajme

Përdorimi i makinerive të renda ushtarake, SHBA trajnojnë Ushtrinë e Kosovës

Ky trajnim mbështet FSK-në për tranzicionin 10 vjeçar

Publikuar

Ushtria Amerikane ka nisur procesin e trajnimit për ushtarët e Kosovës, në përdorimin e makinerive të renda ushtarake siç janë autoblindat dhe makineritë të tjera të kësaj kategorie.

Siç njofton Ambasada e SHBA, në Prishtinë, ku proces ka nisur të hënën në kampin Bondstel.

“Dje ushtria amerikane ka siguruar trajnimin për shoferë dhe familjarizimin në mekanikë në Automjetin e Sigurisë dhe të Blinduar M1117. Ky trajnim mbështet FSK-në për tranzicionin 10 vjeçar. Shoferët e FSK-së tani do të ndërtojnë një plan trajnimi që ofron mundësi të mëdha të transportit për njësitë e sigurisë”, thuhet në njoftim.

Vazhdo më shumë

Tipografi.info, është medie e pavarur që synon avancimin e lirisë se shprehjes, pa ia cenuar të drejtat askujt! Tipografi.info përmes raportimi të tij do të kujdeset që të promovojë vlerat dhe institucionet demokratike dhe të avancoje të drejtat e njeriut. Portali tipografi.info, menaxhohet nga "AP+" sh.p.k., rr. Xheladin Hana, Prishtinë, Kosovë. Kontakt: info@tipografi.info | 044 000 E krijuar nga DBC me shumë 2021