fbpx
Lidhu me Ne!

Lajme

Çfarë sfidash e presin Kurtin?

Publikuar

LVV-ja mund të mos e ketë problem formimin e qeverisë së re, por sfidë e parë do të jetë zgjedhja e presidentit të ri të Republikës.

Ushtrimi i detyrës së presidentit është i kufizuar në gjashtë muaj, gjë që nënkupton se presidenti i ri duhet të zgjidhet para muajit maj.

Por, për zgjedhjen e presidentit, nevojitet prania në sallë e të paktën 80 deputetëve.

Kjo do të thotë se për këtë proces, nevojitet prania në sallë edhe e deputetëve të opozitës ose një marrëveshje me ndonjërën prej tyre.

Albin Kurti ka thënë se kandidate e vetme për presidente është Vjosa Osmani.

Por, në rast se në raundin e tretë të votimit, kandidati/ja për president nuk merr votat e mjaftueshme, atëherë vendi shkon në zgjedhje të jashtëzakonshme.

Vazhdo më shumë

Radio Tipografi

Hapësir reklamuese

Facebook

Tipografi.info, është medie e pavarur që synon avancimin e lirisë se shprehjes, pa ia cenuar të drejtat askujt! Tipografi.info përmes raportimi të tij do të kujdeset që të promovojë vlerat dhe institucionet demokratike dhe të avancoje të drejtat e njeriut. Portali tipografi.info, menaxhohet nga "AP+" sh.p.k., rr. Xheladin Hana, Prishtinë, Kosovë. Kontakt: info@tipografi.info | 044 000 E krijuar nga DBC me shumë 2021