fbpx
Lidhu me Ne!

Lajme

Kosova feston 13 vjetorin e Pavarësisë

Publikuar

Pikërisht para 13 viteve, Kosova në bashkëpunim dhe bashkërendim me shtetet më të fuqishme në botë shpalli pavarësisë e saj, pas një procesi të gjatë negociues më Serbinë, me ndërmjetësim ndërkombëtar dhe pas një protektorati ndërkombëtar prej 9 vitesh.

Pavarësia e Kosovës është shpallur bazuar në Plani e Marti Ahtisarit, që ishte ndërmjetësues ndërkombëtar të procesin e negociatave. Deri te pavarësia e plotë Kosova ka kaluar në një fazë të mbikëqyrjes, ku kishte të instaluar një administratë ndërkombëtarë që udhëhiqej nga Piter Fejt.

Në Kosovë aktualisht janë dy misione të mëdha ndërkombëtar, është KFOR që kujdeset për sigurinë dhe paqen në Kosovë si dhe misioni i Eulex, që aktualisht është në rolin këshillëdhënës për rend dhe ligj.

Vazhdo më shumë

Tipografi.info, është medie e pavarur që synon avancimin e lirisë se shprehjes, pa ia cenuar të drejtat askujt! Tipografi.info përmes raportimi të tij do të kujdeset që të promovojë vlerat dhe institucionet demokratike dhe të avancoje të drejtat e njeriut. Portali tipografi.info, menaxhohet nga "AP+" sh.p.k., rr. Xheladin Hana, Prishtinë, Kosovë. Kontakt: info@tipografi.info | 044 000 E krijuar nga DBC me shumë 2021