fbpx
Lidhu me Ne!

Lajme

Ngjarjet që iu paraprinë tensioneve në veri

Në këto komuna të banuara kryesisht nga qytetarët serbë, dhanë dorëheqje zyrtarët policorë, kryetarët e komunave si dhe administrata lokale, por edhe prokurorët, gjyqtarët dhe stafi administrativ gjyqësor.

Publikuar

Katër komunat veriore të Kosovës, Mitrovica e Veriut, Zveçani, Zubin Potoku dhe Leposaviqi, kanë mbetur pa përfaqësuesit serbë në institucionet e Kosovës.

Në këto komuna të banuara kryesisht nga qytetarët serbë, dhanë dorëheqje zyrtarët policorë, kryetarët e komunave si dhe administrata lokale, por edhe prokurorët, gjyqtarët dhe stafi administrativ gjyqësor.

Por, çfarë ndikoi në rritjen e tensioneve dhe largimin e serbëve nga institucionet e Kosovës?

Vazhdo më shumë

Tipografi.info, është medie e pavarur që synon avancimin e lirisë se shprehjes, pa ia cenuar të drejtat askujt! Tipografi.info përmes raportimi të tij do të kujdeset që të promovojë vlerat dhe institucionet demokratike dhe të avancoje të drejtat e njeriut. Portali tipografi.info, menaxhohet nga "AP+" sh.p.k., rr. Xheladin Hana, Prishtinë, Kosovë. Kontakt: info@tipografi.info | 044 000 E krijuar nga DBC me shumë 2021