fbpx
Lidhu me Ne!

Lajme

Kur qytetarët zëvendësojnë policët (Video)

Qytetarët mund ta informojnë policinë, mirëpo verifikimin e gjendjes faktike duhet ta bëjnë drejtpërdrejt policia dhe jo qytetarët

Publikuar

Shumë qytetarë të Kosovës kanë filluar të fotografojnë dhe të xhirojnë kundërvajtjet që hasin në komunikacion. Të njëjtat fotografi po shfrytëzohen si dëshmi nga Policia e Kosovës, për të gjobitur kundërvajtësit. Juristët thonë se Policia është duke e shkelur ligjin.

Avokati Armend Shkoza thotë se Policia është duke shkelur Ligjin për Kundërvajtje.

“Qytetarët mund ta informojnë policinë, mirëpo verifikimin e gjendjes faktike duhet ta bëjnë drejtpërdrejt policia dhe jo qytetarët”, thotë Shkoza.

Sipas tij as drejtësia dhe as vënia e rendit dhe ligjit, nuk mund të jetë teke e individëve, po ajo duhet të jetë brenda suazës dhe normatives ligjore.  

Vazhdo më shumë

Tipografi.info, është medie e pavarur që synon avancimin e lirisë se shprehjes, pa ia cenuar të drejtat askujt! Tipografi.info përmes raportimi të tij do të kujdeset që të promovojë vlerat dhe institucionet demokratike dhe të avancoje të drejtat e njeriut. Portali tipografi.info, menaxhohet nga "AP+" sh.p.k., rr. Xheladin Hana, Prishtinë, Kosovë. Kontakt: info@tipografi.info | 044 000 E krijuar nga DBC me shumë 2021