fbpx
Lidhu me Ne!

Ekonomi

AKP shet asete me negocim direkt

Publikuar

Agjencia Kosovare e Privatizimit (AKP) është duke e mbajtur një mbledhje ku janë planifikuar një numër vendimesh për shitjen e aseteve me negocim direkt si dhe qiradhënie të aseteve të rëndësishme. Këto vendime merren pak ditë pas krijimit të Qeverisë Kurti 2. Kryeministri Albin Kurti kishte paralajmëruar në programin e tij shuarjen e Agjencisë Kosovare të Privatizimit dhe bartjen e saj në një agjenci brenda Qeverisë.

Po ashtu kishte kërkuar më 23 shkurt nga Bordi i AKP-së që të ndalojë privatizimet. “Jam informuar që bordi i AKP-së krejtësisht paligjshëm po synon keqpërdorimin e vakuumit institucional duke tentuar të fillojë valë të reja të likuidimit në kundërshtim me vendimet e lartpërmendura”, kishte shkruar Kurti në një status në Facebook.

“Thirrjet e bordit në gjoja pavarësinë e institucionit dhe në nevojën që paska vendi për privatizim më të shpejtë në mënyrë që të gjenerohen të hyra shtesë për buxhetin e shtetit, janë konfirmim i mëtejmë i brengës sonë për keqpërdorime në këtë institucion”, njofton Klan Kosova.

“E shoh shumë të rëndësishme që publikisht t’i drejtohem bordit të AKP-së me kërkesë që të mos sfidojë mekanizmat institucional dhe të mos provojë të hapë valë të reja të privatizimit apo likuidimit në kundërshtim me vendimet që janë në fuqi”.

“Ju bëj me dije se një nga shtyllat kryesore të programit të qeverisë sonë vazhdon të mbetet lufta ndaj korrupsionit dhe krimit të organizuar. Rrjedhimisht, brenda kësaj kornize do të trajtohet edhe sfidimi eventual i bordit të AKP-së në raport me qeverinë dhe kuvendin e dalë nga zgjedhjet e 14 shkurtit 2021”.

Vazhdo më shumë