fbpx
Lidhu me Ne!

Lajme

QKRMT: Të dhënat për 345 të mbijetuar të dhunës seksuale gjatë luftës në Kosovë

Publikuar

Gjatë viteve të fundit (2019-2020) QKRMT bashkë me organizatat partnere kanë mbledhur të dhënat për 345 të mbijetuar të dhunës seksuale gjatë luftës në Kosovë.

Gjetjet kryesore nga dokumentimi i rasteve të dhunës seksuale gjatë luftës në Kosovë, janë si në vijim:

– Viktimat e dhunës seksuale gjatë luftës në Kosovë, në 99% të rasteve kanë qenë civilë.
– Nga 345 rastet e dokumentuara 325 janë gra e vajza dhe 20 janë burra e djem.
– Nga rastet e dokumentuara, 6% e viktimave i përkasin komuniteteve jo-shumicë (romë, boshnjak, ashkali, egjiptian)
– 11% e rsteve të dokumentuara janë fëmijë, të cilët në kohën e përjetimit të dhunimit seksual ishin nën mooshën 18 vjeçare.
– Familjarët e viktimave kanë qenë dëshmitarë në 700% të rasteve që ka pasur dëshmitarë.

Hulumtimin më gjërësisht mund ta gjeni në web faqen e Qendrës Kosovarë për Rehabilitimin e të Mbijetuarve të Torturës/tipografi/

Vazhdo më shumë

Tipografi.info, është medie e pavarur që synon avancimin e lirisë se shprehjes, pa ia cenuar të drejtat askujt! Tipografi.info përmes raportimi të tij do të kujdeset që të promovojë vlerat dhe institucionet demokratike dhe të avancoje të drejtat e njeriut. Portali tipografi.info, menaxhohet nga "AP+" sh.p.k., rr. Xheladin Hana, Prishtinë, Kosovë. Kontakt: info@tipografi.info | 044 000 E krijuar nga DBC me shumë 2021