fbpx
Lidhu me Ne!

Lajme

208 ankesa kundër rezultatit të zgjedhjeve

Publikuar

 Në Panelin Zgjedhor për Ankesa dhe Parashtresa (PZAP) janë dërguar 208 ankesa kundër rezultatit përfundimtar për zgjedhjet e parakohshme parlamentare të 14 shkurtit.

Partitë dhe kandidatët për deputetë kishin afat prej 24 orësh për t’iu drejtuar PZAP-së, pas shpalljes së rezultatit përfundimtar nga Komisioni Qendror i Zgjedhjeve më 4 mars.

“PZAP-i lidhur me këto apele do të vendosë brenda afatit ligjor prej 72 orëve”, thuhet në njoftimin e këtij paneli.

Ankesë në PZAP kanë dërguar edhe partitë e komuniteteve joserbe, duke kërkuar anulimin e votave që partitë boshnjake dhe rome kanë marrë nga votuesit serbë, duke argumentuar se Lista Serbe, ka ndihmuar dy parti që të fitojnë ulëse në kuvend, atë të komunitetit boshnjak “Komuniteti i Bashkuar Adrijana Hoxhiq” dhe “Inciativa Rome” nga komuniteti rom.

Nëse kandidatët apo partitë nuk pajtohen me vendimin e PZAP-it, ata mund të ankohen edhe në Gjykatën Supreme./tg/

Radio Tipografi

Hapësir reklamuese

Facebook