fbpx
Lidhu me Ne!

Lajme

14 vjet nga pranimi i Planit të Ahtisaarit për Kosovës

“Mjaftë është mjaftë – Kosovë do të jetë e pavarur”

Publikuar

Kuvendi i Kosovës më 5 prill 2007 miratoi deklaratën për përcaktimin e statusit të Kosovës me të cilën mbështetet propozimi i kryenegociatorit Martti Ahtisaari.

Ndërkohë, më 2 shkurt 2007, Ahtisaari i dorëzoi propozimin Prishtinës dhe Beogradit, ku thuhej se Kosova do të jetë një shoqëri shumetnike, që qeveris veten në mënyrë demokratike dhe me respekt të plotë për rendin ligjor, nivelin më të lartë të të drejtave të njeriut dhe lirive themelore të pranuara nga bota ndërkombëtare, dhe që nxit ekzistencën paqësore dhe të lulëzuar të gjithë banorëve të saj.

Presidenti amerikan, George W. Bush, ndërkohë, më 10 qershor 2007, viziton Tiranën, ku thotë se Kosova do ta fitojë pavarësinë. “Mjaftë është mjaftë – Kosovë do të jetë e pavarur”. Pas bisedimeve, Kosova u shpall më 17 shkurt 2008 shtet i pavarur.

Vazhdo më shumë

Tipografi.info, është medie e pavarur që synon avancimin e lirisë se shprehjes, pa ia cenuar të drejtat askujt! Tipografi.info përmes raportimi të tij do të kujdeset që të promovojë vlerat dhe institucionet demokratike dhe të avancoje të drejtat e njeriut. Portali tipografi.info, menaxhohet nga "AP+" sh.p.k., rr. Xheladin Hana, Prishtinë, Kosovë. Kontakt: info@tipografi.info | 044 000 E krijuar nga DBC me shumë 2021